08 de gener 2010

EN BLUND TORNA A CASA



En Blund és un dels ossets del meu fill. De fet va ser el primer de tota una nissaga. Quan vam anar a buscar l'Eugeni, en Blund ja va venir amb nosaltres i el nen no se'n va separar més.
En Blund és un osset petit i força corrent (no vulgar), que vam comprar a IKEA, el dia que , correcuita, vam comprar la dotzena de coses que faltaven a l'habitació del nostre fill dos dies abans de marxar. Va saltar dins el carro de compra sense ni tant sols pensar-ho.
I en Blund ( es diu així perquè és el nom que posava a l'etiqueta grossa blanca que penja de tota cosa d'IKEA) va fer vida amb nosaltres. Aviat van venir el Pare ós i la Mare ós, i un altre osset com ell, el germà d'en Blund, i fins i tot un tercer, per si mai es perdia l'original. L'únic que els diferenciava era un petit matís de color, segurament per la tintada de la roba, feta a diferents llocs d'Asia.
L'Eugeni es va montar la seva second life. Eren tres ossos petits, com ell i les germanes, amb el pare i la mare ossos, que vivien al Poble dels ossos. Tot el que ell sentía o patía ho sabiem  per boca d'en Blund. Fins i tot si ell havia fet alguna malifeta, la sabiem perquè ens explicava allò de dolent què havia fet l'osset petit.
I el nen va anar creixent, i la familia d'ossos també. I cada vegada que algún nou peluix arribava, ell s'emocionava i l'abraçava amb força. Parlo en passat, però encara ara , amb 7 anys, juga amb ells.
El fet és que un bon dia el germà d'en Blund va desaparèixer. Què hi farem, ens en quedaven dos encara. I la Carola ja no vivía a casa... Al cap de poc, també va marxar en Blund. Això va ser més greu: vam buscar per tota la casa i vam deduïr que l'habia perdut pel carrer, perquè sempre el duia a sobre. Resignació, en quedava un tercer.
El darrer petit ós va viatjar amb nosaltres el  pont de la Constitució del 2008 a Madrid i allà es va quedar, al seient d'un taxi, en una tarda de pluja i caos circulatori. Unes quantes llàgrimes i, apa, mira que maques són les llums del Nadal aquí a Madrid, no com les de Barcelona, amb aquells arbres de ferralla que no fan gens de llum. I l'Estela, que venia amb nosaltres, li va comprar un altre osset petit, amb aire renovat i no tant infantil.
I aixi hem anat tirant tot aquest any, fins que l'altre dia, remenant i empaquetant  a la nostra casa de Terrassa, per fer-nos la il.lusió de que aviat anirem a la nova casa i no viurem com uns okupes, vam sentir un crit estrany, com un udòl, que ens va espantar. I va apareixer l'Eugeni amb en Blund agafat ben fort i amb una expresió a la cara com si hagués retrobat el millor amic.
Ara en Blund a canviat de residència i és altre cop  amb nosaltres. I amb  el pare ós, i la mare ós i tota l'ossamenta del Poble del ossos

2 comentaris:

  1. Ostres! Que bé!
    L'Eugeni és un tipus amb sort per haver recuperat, almenys, un Blund XDD

    Encara no està acabada la Sagrada Família d'Argentona? Bff...., es fa esperar, eh?

    ResponElimina
  2. Si que es fa esperar, com tot lo bò..
    Espero poder-nos trovar tots junts aviat a la Sagrada Familia!!

    ResponElimina